cizzzz!

cizzzz!

1/29/2009

secretul de dupa nota 10 si cum unora nu iese...

multi s-au intrebat cum sa ia usor nota 10.Nu va uitati la mine ca o tocilara! e un secret pe care nu o sa vi-l spuna niciodata tocilarii,credeti-ma!!!Din doua motive:1.pentru ca ei ORICUM respecta aceste lucruri, dar pot fi secretosi;2.pur si simplu tocesc cartea si o inghit. Acesta nu este un secret de fapt...dar hai sa nu mai stam la palavre!!! iata cum se obtin cunostinte la tava(Vei vedea asemanarea cu regulile de invatare rapida, consulta-le!):LA SCOALA-chiar daca e greu, tot ce o sa faci in timpul orelor(nuuu!) e sa te uiti la profesor/oara atent/a ca sa reti lectia, ca pe urma , acasa , cu toate tentatiile telefonului,televizorului si a calculatorului , o sa-ti fie greu sa inveti.Dar nu exagera!nu te uita prosteste la profesor, fi atent la ce spune! Eventual cu cartea deschisa, urmarind, concentrat total,pozele sau scrisul.IN PAUZE, nu o sa te joci decat dupa ce: - scoti cartile;-le pui pe celelalte in ghiozdan;inchizi ghiozdanul si-l pui la loc;-deschizi O fereastra,indiferent de anotimp, si cand vine profesorul o inchizi . daca stii ca o sa fi ascultat, lasa joaca, deschide cartea, si la treaba!daca ai de pregatit ceva si ai uitat, ia de la un coleg, si fa stiind(putin probabil)ca o sa termini pan' vine profu'/a' .asa sigur termini!LA SFARSITUL ORELOR nu dai fuga acasa dezmatat. nu te alunge nimeni.iti pui frumos cartile in ghiozdan si mergi sa-ti iei geaca fara graba, dar nici incet, evitand imbulzeala .
ACASA vei invata pana crezi ca visezi lectia, dar nu inainte de ati faca temele! ai grija si scrie mereu corect si ingrijit. caierul este oglinda ta. cine se uita in el , stie cu cine are de'a face.tocmai atunci poti sa faci ce vrei. dar ATENTIE! numai pana la ora noua! altfel,dimineata esti varza.deci, la ora noua, in dormitor,si citesti o carte ca harry potter,winetou sau alte dinastea. de asemenea, ca si taramul vrajitoarelor,cronicile din Narnia,dragonii etc. DACA A DOUA ZI AI EXAMEN/TEST/ TEZA, ceea ce vei citi este lectia! de preferat ,temele sa fie gata la sapte , avand suficient timp sa-ti relaxezi creerul.(in caz ca orele tale se termina la 6, trebuie sa fie gata la 8,etc.)cand iti faci temele, la faci concentrata, trecand repede de la o materie la alta, si iti va lua cu siguranta mai putin de doua ore,facute corect, cu lectiile invatate.in situatia test/teza , se acorda o ora in plus de invatat plus cea de citit(de la 9 la 10) . DIMINEATA< la ora 8, wake up! ai dormit 10 ore, e de ajuns! citeste lectiile inca o data..nu-i asa ca stii tot? acum, pana la ora cand trebuie sa pleci, faci che querro(cred ca am scris bn) si apoi, cu o ora inainte de plecare,incepe sa te pregetesti,si pleci la scoala cand apuci. (am uitat sa mentionez ca micul dejun tre' sa contina,indiferent, sare iodata)ca sa ajungi sa inveti si acolo, sau daca nu ai test/teza, stai cu copii(intodeauna e mai bine cand sunteti mai putini!

4 comentarii:

  1. Da, cam asa sta treaba.. Sa ne tii la curent cum functioneaza pentru tine programul asta :D

    RăspundețiȘtergere
  2. kari, pls schimba profilu
    nu da date!desteapta mai esti in momente d-astea!>)))))

    RăspundețiȘtergere
  3. domnisoara dar.ral. ,ca sa lungesc...faina poza de la urmarire.ca respuns iti spun ca datele astea, oricum nu folosesc nimanui,chiar daca le vad.si in mare, toata lumea are profil...nu?

    RăspundețiȘtergere
  4. shi mutumesc pt. compliment( complement) ! da chiar sunt desteapta!>>>

    RăspundețiȘtergere